Mode trends komen en gaan, en het kan soms moeilijk zijn om bij te houden wat nu precies in de mode is. Toch is het leuk om op de hoogte te blijven van de laatste modeontwikkelingen, omdat het ons kan helpen om onze eigen stijl te definiëren en onszelf op een unieke manier uit te drukken.

Er zijn een aantal modetrends voor vrouwen die we waarschijnlijk gaan zien in de komende maanden en jaren. Een van de belangrijkste trends is comfort. Na een jaar van binnen zitten en werken vanuit huis, zijn velen op zoek naar comfortabele kleding die ook fashionable is. Dit betekent dat we waarschijnlijk veel lossere silhouetten, zachte stoffen en comfortabele schoenen gaan zien.

Duurzaamheid

Een van de belangrijkste mode trends van de afgelopen jaren is de opkomst van duurzaamheid en milieubewustzijn. Steeds meer mensen zijn zich bewust van het belang van het behoud van onze planeet, en dit wordt ook weerspiegeld in de modeindustrie. Duurzame merken maken gebruik van duurzame materialen, zoals biologisch katoen en gerecycled polyester, en richten zich op een transparante productieketen om de impact op het milieu te minimaliseren.

90’s

Een andere trend die we waarschijnlijk gaan zien, is de terugkeer van de jaren 90. Denk aan opvallende prints, wijde pijpen, mom jeans en crop tops. Deze trend is al enige tijd aanwezig en lijkt zich in de komende tijd voort te zetten.

Monochrome

Een andere trend die momenteel populair is, is de opkomst van monochrome outfits. In plaats van het combineren van verschillende kleuren, kiezen steeds meer mensen ervoor om kledingstukken in dezelfde kleur te dragen, wat leidt tot een eenvoudige en chique uitstraling. Dit kan worden bereikt door bijvoorbeeld een zwarte broek met een zwarte blouse of een witte jurk met witte accessoires te dragen.

Streetwear

De opkomst van streetwear is ook een belangrijke trend die momenteel aan populariteit wint. Streetwear is een stijl van kleding die is geïnspireerd op de kleding die wordt gedragen door skateboarders, breakdancers en andere subculturen en is meestal gemaakt van comfortabele, casual materialen. Merken zoals Supreme en Off-White zijn voorbeelden van merken die streetwear produceren en die momenteel populair zijn onder jongeren.

Verder zijn ook natuurlijke materialen en kleuren erg populair. We zullen waarschijnlijk veel zien van stoffen zoals katoen, linnen en wol, en kleuren zoals beige, bruin en groen. Dit geeft de kleding een rustige en natuurlijke uitstraling.

Tot slot zullen we ook blijven zien dat individualiteit en persoonlijke stijl belangrijk zijn. Steeds meer mensen willen hun eigen unieke stijl laten zien en zijn op zoek naar kledingstukken die bij hun persoonlijkheid passen.

Snijders, Y. (2022, 12 september). Dit zijn de 6 grootste modetrends voor herfst en winter 2022/2023. Jan. https://www.jan-magazine.nl/beauty-mode/g40525071/modetrends-herfst-winter-2022

Emerce. (2022, 14 september). Fashion: “Online fashionmarkt groeit 50 procent tot 2025”. https://www.emerce.nl/nieuws/online-fashionmarkt-groeit-50-tot-2025

Heida, M. (2022, 31 augustus). Modetrends herfst/winter 2022/2023: dit zijn dé modetrends van het najaar. Cosmopolitan. https://www.cosmopolitan.com/nl/fashion/g40597932/modetrends-herfst-winter-2022/